FASOLA W SOSIE POMIDOROWYM BEZGLUTENOWA BIO 440 g - PRIMAECO
Opis
SKŁADNIKI
woda, fasola* (67%), koncentrat
pomidorowy* (15%), cebula*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana natywna,
bulion wegetariański* (sól morska, mąka
ryżowa*, przyprawy*, olej słonecznikowy*), olej słonecznikowy*, sos
sojowy* (woda, soja*, sól), sól morska,
subsancja zagęszczająca: guma guar, zioła* (zawierają gorczycę),
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, przyprawy* (* certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Jedno z
najpopularniejszych w Polsce i na świecie gotowych dań w słoików. Można podawać
samodzielnie lub z "wkładką" do ryżu, ziemniaków lub z pieczywem. Produkt
pasteryzowany. Wysoka zawartość białka. Źródło błonnika pokarmowego. Opakowanie
zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość eneregtyczna: 564 kJ / 134 kcal
Tłuszcz: 0,9
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 22 g
w tym
cukry: 3,8 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0,62 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać seler
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu
przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.