HUMMUS PIKANTNY BEZGLUTENOWY BIO 170 g - FLORENTIN
Opis
SKŁADNIKI
gotowana ciecierzyca* 71 % (woda,
ciecierzyca*), pasta sezamowa* (tahini*) 11 %, papryka* 6 %,
olej słonecznikowy*, papryka czerwona ostra* 2 %, sól morska, czosnek*,
kminek*, regulator kwasowości: kwas mlekowy** (* certyfikowany składnik
ekologiczny, ** składnik pozyskany z trzciny cukrowej)
OPIS
Pasta z ciecierzycy
z tahini (pasta sezamowa) i papryki ostrej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
100 g
Wartość energetyczna: 800 kJ/190 kcal
Tłuszcz:
14 g
w tym kwasy nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 6,7 g
w tym
cukry: 1,6 g
Błonnik: 7,3 g
Białko: 6,9
g
Sól: 1,0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
chłodnym miejscu, w temperaturze do +7 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w
ciągu 5 dni.