MAKRELA WĘDZONA (około 0,33 kg) - BETTER FISH
Opis
SKŁADNIKI
makrela
(Scomber scombrus), sól
OPIS
Makrela wędzona na
gorąco, bez głowy, 250 - 400 g, pakowana próżniowo, chłodzona. Złowione w
morzu, obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk (FAO 27), podobszar połowu:
Morze Norweskie, za pomocą włoków. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych
omega-3.
UWAGI
Produkt do
bezpośredniego spożycia. Produkt zawiera ości.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Warość energetyczna: 1129 kJ/ 272 kcal
Tłuszcz: 21,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9
g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 21 g
Sól: 2,1 g
Kwasy tłuszczowe omega-3: 3,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
temperaturze od 2 st. C do +7 st. C. Przechowywać w lodówce i
spożyć w ciągu 24 godzin po otwarciu.