PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM
Opis
SKŁADNIKI
pektyna
amidowana 100%
UWAGI
Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do sierpnia (włącznie).
OPIS
pektyna otrzymywana
z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości
żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek
żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a
także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do
napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do
owoców gotowanych z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są
całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję,
seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.