PASTA CZERWONE CURRY BIO 120 g - TERRASANA
Opis
SKŁADNIKI
papryka chili czerwona* (45 %), trawa
cytrynowa*, szalotka*, czosnek*, galangal*, sól, nasiona kolendry*, kminek*,
skórka z limonki kaffir*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Czerwone
curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej.
Czerwony kolor zawdzięcza czerwonemu chili.
Wystarczy dodać
mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić
pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz
również, podsmażyć warzywa i tofu w woku, dodać
makaron i mleczko kokosowe. Gotuj przez kilka minut, do uzyskania
pożądanej gęstości potrawy.
Produkt
pasteryzowany. Opakowanie zawiera 8 sugerowanych porcji produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 403 kJ/97 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy
nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 2,6
g
Błonnik: 12 g
Białko: 4,7 g
Sól: 13,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i
chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6
miesięcy.