Chilli grys 50g
Stosuje się ją do potraw kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, węgierskiej, chińskiej, dań z fasolą i warzywami strączkowymi, potraw mięsnych (opartych na drobiu i wołowinie), ostrych zup, ostrych sosów, gulaszów. Doskonale smakuje dodany do dań z cebulą, kukurydzą i kalafiorem.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1-5 dni
Chilli mielone 50g
Stosuje się ją do potraw kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, węgierskiej, chińskiej, dań z fasolą i warzywami strączkowymi, potraw mięsnych (opartych na drobiu i wołowinie), ostrych zup, ostrych sosów, gulaszów. Doskonale smakuje dodany do dań z cebulą, kukurydzą i kalafiorem.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1-5 dni
Papryka Gochugaru 50g
Ostra, o pięknym czerwonym kolorze, złożonym profilu smakowym i niecodziennej teksturze - Gochugaru, czyli koreańska, średnio-mielona papryka chilli. Stosowana do większości tamtejszych dań, a w szczególności do kimchi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1-5 dni
Piri Piri 20g
Chilli Piri Piri – mała, bardzo ostra odmiana. Skala Scoville'a: 70 000 - 100 000. Na kontynencie afrykańskim występuje pod kilkoma nazwami nadanymi jej na cześć państw. Wyglądem przypomina Tabasco, a smakiem Thai chili. Powszechnie nazywana jako „chili w całości”, gdyż ze względu na swój rozmiar i wyjątkową ostrość, jedna jej sztuka wystarcza na doprawienie i zaostrzenie całego dania.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1-5 dni